A message from Cllr Fulbrook

news

Sometimes there is a silver lining…

The Mayor of London had ambitious plans to part-pedestrianise Oxford Street and to tackle the appalling congestion at the infamous Swiss Cottage gyratory, but  Westminster City Council fought off both schemes with vigour. So the £50 million can go elsewhere.
And Camden was first in line with a bid for Holborn. Today the good news is that we have been allocated the sum we asked for.

The plan is to remove the Holborn gyratory and mesh in with the new entrance and exit to Holborn tube station proposed for Proctor Street. Additionally, there are plans to pedestrianise Great Russell Street to improve the setting for the British Museum.

Currently Holborn is, as you will know, dominated by traffic-congested streets, and suffering from a high number of collisions, as well as inadequate footway space and very poor cycling facilities.

Great Ormond Street Hospital has just launched its ‘Clean Air Hospital Framework’, pointing out that ‘air pollution is a public health crisis’ and Midtown have plans for a freight reduction scheme, so we hope for considerable coordination and support.

Consultation will start shortly with local residents to get the possible result from this successful bid.

Julian

More News

Increase in Resident Parking Permit Charges

This April Camden is going to raise the cost of resident parking permits. The declared reason for this is "to reduce car ownership, car use and motor traffic levels" and "discouraging inessential car ownership and use". HV asked Camden for a definition of inessential car ownership and use. Here's...
Read More

Posted 25 Mar 2019

A New Year Message from Cllr Fulbrook, 2019

  A New Year greeting from your three councillors in Holborn and Covent Garden Ward. One more year and we are still grappling with the international ramifications of Trump (now shorn of the ‘adults’ in his entourage) and the suicidal tendencies of a looming ‘hard Brexit’ for the UK…...
Read More

Posted 22 Dec 2018

Calthorpe Project Community Garden

The Calthorpe Project Community Garden has been redesigning its early years play area.   The new designs have been created by Variant Office in consultation with garden users. Proposals include more play facilities but also integrating garden areas for children to learn about planting and growing food.  Want to...
Read More

Posted 20 Oct 2018